bannerInterno3

QUOTES D’INSCRIPCIÓ


Cirurgians membres de la SCC 80€
No membres de la SCC 110€
Residents presentadors d’una comunicació Gratuït
Residents que no presentan comunicació 50€

La inscripció inclou

L’accés a totes les activitats incloses en el programa i disponibles a través de la plataforma virtual i certificat d’assistència digital.
*Inscripció gratuïta per residents que tinguin una comunicació acceptada com un dels autors i la presentin durant el congrés.

CONDICIONS GENERALS

Grupo Pacífico no acceptarà reserves per telèfon. Les reserves s'han de fer omplint el formulari d'inscripció online. Un formulari per persona. S’enviarà un justificant de recepció de les reserves sol·licitades al seu e-mail un cop hagi completat el formulari, si no el rep, si us plau, contacti amb la Secretaria Tècnica: Grupo PACIFICO (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.).
Es requereix el pagament del 100% dels serveis sol·licitats per rebre la confirmació. Un cop rebut el pagament corresponent, se li enviarà un val de confirmació i factura de les reserves sol·licitades per e-mail. Preguem revisin la documentació minuciosament.

Tots els pagaments s'han de fer en Euros, a continuació us detallem els mètodes de pagament disponibles:
  • Pagament per targeta de crèdit online: un cop triï aquesta forma de pagament al finalitzar el formulari, será redirigit a una pàgina del banc amb seguretat habilitada.
  • Transferència bancària: una vegada triï aquesta forma de pagament rebrà les dades necessàries del nostre compte bancari per fer el pagament corresponent. Aquesta opció estarà disponible fins el 16 de setembre de 2021.

CANCEL·LACIONS O CANVIS

Totes les cancel·lacions o canvis de nom han de ser remeses per escrit a GRUPO PACÍFICO:
  • Les cancel·lacions rebudes fins el 16 d’agost de 2021, tindran dret al reemborsament del 100% de l'import de la inscripció excepte 50 € de despeses administratives.
  • Les cancel·lacions rebudes fins el 16 de setembre 2021, tindran dret al reemborsament del 50% de l'import de la inscripció.
  • Les cancel·lacions rebudes a partir del 17 de setembre de 2021, no tindran dret a reemborsament.
  • No es realitzaran reemborsaments parcials o totals en cas de cancel·lació de conferències per la no assistència de ponents o altres canvis en el programa.
  • Tots els reemborsaments es realitzaran un cop finalitzat el Congrés.
  • Es podrà fer un canvi de nom sempre i quan es notifiqui a la Secretaria Tècnica abans del 16 de setembre de 2021, a partir d’aquesta data no serà possible fer canvis de nom.

Imports Pendents de Pagament

Qualsevol diferència pendent de pagament s’haurà d’abonar a la Secretaria del Congrés abans de l’inici del congrés. En el cas que el pagament s’hagués efectuat per transferència bancària s’haurà de presentar el resguard corresponent, si no s’entrega el document acreditatiu, es requerirà el pagament per poder accedir a la plataforma virtual i un cop presentada la prova de pagament, es retornarà l’import pagat de més.

Powered by
LogoGP litlle

TECHNICAL SECRETARIAT

logoGPBlanco Maria Cubí, 4 - Pral  | 08006 Barcelona (SPAIN) 
T. +34 932388777| F. +34 932387488
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.